Op 6 juli vertrok de derde etappe van de Tour de France in Antwerpen. Het werd een ware hoogdag voor de stad. De Grote Markt en omliggende straten liepen al van ‘s morgensvroeg vol met wielerliefhebbers, jong en oud.

Cancellara werd luid aangemoedigd door de Antwerpenaars

Fabian Cancellara werd luid aangemoedigd door de Antwerpenaars. Jammer genoeg kwam hij zwaar ten val in deze rit en moest hij opgeven.

De hitte kon niemand deren, uren lang werd er gewacht op de komst van de renners. Toppers zoals Greipel, Contador, Quintana, Froome en de gele-trui-drager Fabian Cancellara werden onder luid applaus naar het podium begeleid terwijl over de Scheldekaaien de reclamekaravaan denderde.

Na het startschot dat door Vlaams minister-president Geert Bourgeois werd gegeven trok het peloton zich om exact 13:10 uur op gang richting de muur van Hoei. Na de waaierrit daags voordien een nieuwe uitdaging…

 200.000 wielerfans maken zonovergoten Tourstart in Antwerpen mee

— Gazet van Antwerpen–

De politie van Antwerpen, die het hele evenement nauwgezet in het oog hield, diende de Grote Markt op een gegeven moment af te sluiten. Het was er niet alleen figuurlijk over de koppen lopen…

FOTOREPORTAGE

Tour de France 2015